Matematik

HJÆLP til ligning

22. april 2010 af poulh2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner jeg mig frem til hvordan linjen for ligningen 6x-13y=-61 ser ud 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af 42earth2 (Slettet)

6x-13y=-61  omskrives:

13y= -61 - 6x

y= -61/13 - (6/13)*x

Så har du en forskrift af typen: y=b+ax , hvor b er skæringspnkt med y-aksen og a er hældningskoefficienten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2010 af mathon

    6x - 13y = -61                                    subtraher 6x

    -13y = -6x - 61                                   multiplicer med -1

    13y = 6x + 61                                    divider med 13

     y = (6/13)x + (61/13)

     y ≈ 0,461538x + 4,69231


Svar #3
22. april 2010 af poulh2 (Slettet)

det kan man ikke sætte ud i et koordinat system. Er i sikker på at det ikki skal være tal uden decimaler ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2010 af mathon

benyt

       y = (6/13)x + (61/13)

og beregn
                  f(±13)   f(±26)  f(±39)


Skriv et svar til: HJÆLP til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.