Matematik

En eksponentialfunktion fra fysikkens verden

22. april 2010 af 1c09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle:)

Jeg har en opgave, der volder mig problemer. Den lyder sådan her:

En eksponentialfunktion fra fysikkens verden er givet ved f(x) = 200• e 0,04 x

a) Beregn fordoblingskonstant og vækstrate

Jeg er inde på at jeg skal have e til at stå alene... Men hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af mathon

         f(x) = y =  200·e0,04x

                 400 = 200·e0,04·X2

                 ln(2) = 0,04·X2 ..........


Svar #2
22. april 2010 af 1c09 (Slettet)

Hvordan får du det svar? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2010 af mathon

måske ses det lettere
af:
              y2/y1 = e0,04Δx

              2 = e0,04·X2

              ln(2) = 0,04·X2

              X2 = ln(2)/0,04


Skriv et svar til: En eksponentialfunktion fra fysikkens verden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.