Matematik

LIGNING????

22. april 2010 af LuckyFoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey

jeg har en fået en opgave som jeg ikke kan få til at gå op...

Bestem det tal, der er ganget med 0,5 og lagt til 0,5 giver samme resultat???


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi bruger vores matematiske oversætter til at omdanne den skrevne sætning til en ligning:

Kald det ukendte tal for x.

Tallet ganget med 0,5 er 0,5x.

Læg dette til 0,5, så har vi 0,5x + 0,5 .

Dette skal give samme resultat, dvs. tallet vi startede med:

0,5x + 0,5 = x .

Isoler x: 0,5x = 0,5 og gang med 2:

x = 1 .


Svar #2
22. april 2010 af LuckyFoul (Slettet)

 jeg er lidt forvirret

0.5x + 0.5 = x

vi isoler x ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

At isolere betyder her at samle x'erne på samme side af lighedstegnet.


Svar #4
22. april 2010 af LuckyFoul (Slettet)

Undskyld så lige forkert..

0.5x = 0.5 * 2

0.5x = 1

er facit bare 1

er der ikke noget med 0.5 skal over på den anden side??


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. april 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg læser opgaven på en anden måde:

Find det tal, som hvadenten du ganger det med 0,5 eller lægger det til 0,5 giver samme resultat

Altså x * 0,5 = x + 0,5

0,5x - x = 0,5

-0,5x = 0,5

x = -1

(-1) * 0,5 = -0,5     samtidig med at (-1) + 0,5 giver samme resultat  -0,5


Svar #6
22. april 2010 af LuckyFoul (Slettet)

 okay er med nu 

undskyld besværet :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er sandelig en meget tiltrækkende fortolkning af gåden, og jeg tror din fortolkning er bedre end min.

Cheers.


Skriv et svar til: LIGNING????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.