Matematik

Hjælp til matematik, eksamenssæt

01. marts 2005 af cs (Slettet)
hej vil høre om der nogen der vil hjælpe mig med følgende opgaver fra eksamensættet 2002 december, da jeg har problemer med en del opgaver.

I den uden hjælpemidler handler det om opg. 3,5,9,12

i den med hjælpemidler handler det om.
opg 3 har fundet stamfunktion men det er også det eneste., opg 4 spørgsmål 3, opg 5

jeg ved godt at det er meget at spørge om og jeg forlanger heller ikke at I skal regne dem men bare et par hints ville være dejlig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2005 af allan_sim

Det vil nok hjælpe, hvis du selv sætter et link til opgaverne ind, så eventuelle hints ikke kræver, at man først skal jagte rundt på uvm's hjemmeside :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

cs:

Det ville hjælpe en del, om du anførte niveau og eksamensdato eller eksamenssættets nummer - ikke mindst når nu matematik både findes som hf tilvalgsfag, hf fællesfag, 1-årigt A-niveau, 3-årigt A-niveau samt 2-årigt B-niveau :-)

//Singularity

Svar #3
01. marts 2005 af cs (Slettet)

3-årigt A-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

cs:

Prøven uden hjælpemidler

opgave 3
Den normalfordelte stokastiske variabel X har middelværdi 130, så

P(X

Ifølge opgaveteksten har vi desuden, at

P(X >= 150) = 0.24

Husk, at der for en normalfordelt stokastisk variabel gælder, at

P(X >= x) = 1-P(X

Du har dermed to punkter (130,0.50) og (150,P(X

opgave 5
Retvinklede trekanter er 1.g stof! Tegn eventuelt en figur af trekant ABC og bestem cos(A) og tan(A). Det er de 4 lettest hentede point i hele opgavesættet.

opgave 9
Supplementvinkler har samme sinus;

sin(x) = sin(pi-x)

Husk, at en sådan trigonometrisk grundligning

sin(x) = a

hvor a E ]-1;1[, altid har præcis to løsninger i intervallet [0;2*pi], jf. enhedscirklen.

opgave 12
Bestem først en ligning for linien. Bemærk i øvrigt, at restriktionen b forskellig fra -1 er indført, fordi linien er tangent til parablen, når b = -1.

//Singularity

Svar #5
01. marts 2005 af cs (Slettet)

okay tak for hjælpen

Svar #6
01. marts 2005 af cs (Slettet)

Er der nogen der evt. vil give lidt hjælp til dem med hjælpemidler

Svar #7
01. marts 2005 af cs (Slettet)

bare lidt??

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2005 af Mansus (Slettet)

Kan da lige her og nu hjælpe lidt med opgave 3 med hjælpemidler.

For det første skal du ikke integrere men starte med at difrentiere.

Monotoniforhold står meget godt forklaret i din matematik bog, med gode eksemplar, hvis du da bruger bogen mat2a.

1) start med at difrentiere funktionen og sæt f'(x)=0. Så vil du få nogle x-værdier for hvor der er lokale ekstrema.

2) Tegn monotonilinjen.

Til spørgsmål 2 skal du bare lige finde koordinaterne for de to punkter a og b. Så kan du finde hældningen a mellem disse to punkter. a=(y1-y0)/(x1-x0)

Derefter han du indsætte hældningen og et af punkterne i tangentligningen.

Da du skal tegne grafen, kan du starte med at tegne den ind på lommeregneren først. Og derefter lave en skitse på dit papir.

Til sprøgsmål 3:

Da du har den diffrentierede funktion fra før, skal denne sættes lig med hældningen a.
Altså f'(x)=a

Så vil du få nogle x værdier. Disse kan du så indsætte i f(x) for at få koordinatsættene, og så er opgaven lavet :-)

Svar #9
01. marts 2005 af cs (Slettet)

okay tak for hjælpen

Svar #10
01. marts 2005 af cs (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpebare lidt med opg. 5

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. marts 2005 af allan_sim

Eftersom spørgeren åbenbart ikke selv gider sætte et link ind til opgaverne, så gør jeg det, i tilfælde af at andre skulle have lyst til at komme med hints.

Med hjælpemidler:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/med0183v.pdf

Uden hjælpemidler:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/ud0184v.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2005 af allan_sim

Opgave 5

De to første delspørgsmål er almindelig procent- og rentesregning. Du skal fat i gennemsnitlig rente til første del spørgsmål og fremskrivningsfaktor til andet delspørgsmål.

Herefter er resten af opgaven om binomialfordelinger.
Lad X betegne den stokastiske variabel der angiver antallet af danskere der har købt ind på nettet blandt 10 tilfældigt udvalgte. Da er X binomialfordelt med antalsparameter 10 og sandsynlighedsparameter 0,18.
Udregn P(X=0) i delspørgsmål 3. Find middelværdien og udregn de to omkringliggende punktsandsynligheder for at finde det mest sandsynlige antal danskere.

Er det nok?

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. marts 2005 af Duffy

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/med0183v.pdfhttp://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/med0183v.pdfhttp://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/med0183v.pdfhttp://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/med0183v.pdfhttp://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/med0183v.pdf





Brugbart svar (0)

Svar #14
01. marts 2005 af Duffy

Ups !

Sorry

Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

Well, well - så har man set det med.
SP i widescreen format :-)

//Singularity

Skriv et svar til: Hjælp til matematik, eksamenssæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.