Matematik

eksponentiel ligning

23. april 2010 af grejsmark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej...

jeg har et problem med følgende øvelse...

4x-3*2x+2+32=0

jeg havde tænkt mig at lave den om til en 2. gradsligning ved substitution men er rendt ind i et problem...

de to trin jeg har lavet er:

(22)x-3*2x*22+32=0 =>

(2x)2-3*2x*4+32=0 =>

så kommer problemet... for den passer i dette trin... men hvis jeg substituerer 2x med Z ændrer resultatet sig... hvorfor? og hvordan skal jeg så gøre...?

på forhånd tak... :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2010 af peter lind

Du må have lavet en fejl da du substituerede. Det giver z2-3*z*4 +32 = z2 -12z+32=0


Svar #2
23. april 2010 af grejsmark (Slettet)

doh... det er nøjagtig det jeg lige mener jeg har gjort 3 gange uden det rigtige resultat... men nu passer det, måske man bare skulle gå i seng... :S

jeg takker for hjælpen og undskylder at jeg spildte din tid... :D


Skriv et svar til: eksponentiel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.