Matematik
Bestem areal ved brug af bestem integration
hey
har en funktion: f(x)=x2+2 stamfunktionen F(x)=(1/3)*x3+2x f(x) er bestem i dm -3:3
jeg mente at man skulle først indsætte -3 i F(x) derefter 3 og så trække de to funktioner fra hinanden men så for jeg 42 og når jeg får mit grafprogram til at regne arealet får den 30
hvad gør jeg forkert?
Svar #1
23. april 2010 af Andersen11 (Slettet)
Du prøver formodentligt at beregne
∫3-3 f(x) dx = F(3) - F(-3) = ((1/3)·33 + 2·3) - ((1/3)·(-3)3 + 2·(-3)) = 9 + 6 + 9 + 6 = 15 + 15 = 30 .
Svar #2
23. april 2010 af PeterValberg
Fordi du gør det forkert :-)
Dit CAS program beregner arealet under grafen for f i intervallet [-3;3], dertil bruger den stamfunktion.
Skal du gøre det selv, gør du det således:
Skriv et svar til: Bestem areal ved brug af bestem integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
