Kemi

hjælp til kemi opgave ,s

24. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opskriv reaktionsligningen, med før og efter skema og beregn følgende:

Hvad bliver den aktuelle koncentration af [H3O+(aq)] ved blanding af :

25 mL 2 M HCl(aq) og 10 mL 2 M NaOH(aq)

Før

Efter


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2010 af mathon

før:
 

   25 mL 2 M HCl (aq)

                                              HCl (aq)  +  H2O (l) →  Cl- (aq)  +  H3O+ (aq)
  koncentrationer i mol/L:        0                                 2                 2

        pH = - log(2) = -0,3
 

  10 mL 2 M NaOH (aq)

                                             NaOH (aq)  →  Na+ (aq) + OH- (aq)
  koncentrationer i mol/L:        0                    2               2

       pOH = - log(2) = -0,3

       pH = 14 - (-0,3) = 14,3

efter:

  overskydende H3O+
                             (0,025 L)·(2 mol/L) - (0,010 L)·(2 mol/L) = 0,03 mol


  [H3O+(aq)] = (0,03 mol)/(0,035 L) = 0,857143                (blandingsvolumen (25+10) mL)

      pH = - log(0,857143) = 0,1
 

    


Svar #2
24. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

mange tak, og sidste opgave ;

25 mL 2 M NaOH(aq) og 10 mL 2 M H2SO4l(aq)
 

Før
 



Efter


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2010 af mathon

før:
 

25 mL 2 M NaOH (aq)

                                             NaOH (aq)  →  Na+ (aq) + OH- (aq)
  koncentrationer i mol/L:          0                    2               2

       pOH = - log(2) = -0,3

       pH = 14 - (-0,3) = 14,3

10 mL 2 M HCl (aq)

                                             NaOH (aq)    →   Na+ (aq) +OH- (aq)
koncentrationer i mol/L:         0                     1               1

pH = - log(2) = -0,3

efter:

  overskydende OH-
                             (0,025 L)·(2 mol/L) - (0,010 L)·(2 mol/L) = 0,03 mol


  [OH-(aq)] = (0,03 mol)/(0,035 L) = 0,857143                (blandingsvolumen (25+10) mL)

      pOH = - log(0,857143) = 0,1

      pH = 14 - 0,1 = 13,9
 

    


Skriv et svar til: hjælp til kemi opgave ,s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.