Matematik

Hvor stor en del af hvert glas bliver fyldt?

24. april 2010 af Melliis (Slettet)

7 drenge har købt 1,5 l cola, som de vil dele.

Deres glas er cylinder formede med en diameter på 6 cm og en højde på 10,5 cm(indvendige mål)

Hvor stor en del af hvert glas bliver fyldt, hvis drengene skal have lige meget cola?

HJÆLP!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Rumfanget af drengenes glas tilsammen er 7·π·(0,6dm/2)2·1,05dm = 2,078 L . Colaen på 1,5 L udgør da

1,5/2,078 = 0,722 = 72.2% af glassenes rumfang, så hvert glas bliver fyldt til denne del.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2010 af mathon

glasvolumen
                      V = (π/4)·h·d2 = (π/4)·(1,05 dm)·(0,6 dm)2 = 0,296881 dm3 = 0,296881 L

...................

OK
...der var liv i sagen...:-)            


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

(Sorry, Portalen gik i fejl, så jeg fik gentaget svaret her).


Skriv et svar til: Hvor stor en del af hvert glas bliver fyldt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.