Matematik

Hjælp søges!

25. april 2010 af Deda (Slettet)

Jeg har en opgave der siger sådan:

E = b * M^-0.32

hvor E er energiforbruget i Joule pr. kg. pr. meter og M er dyrets masse.

En pony vejer 100 kg, bruger ca. 300 Joule pr. meter uanset om den går, læber trav eller galoperrer. Bestem herudfra konstanten b.

Hvordan gør man? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at isolere b, overvej dernæst om enhedsangivelsen passer


Svar #2
25. april 2010 af Deda (Slettet)

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2010 af Krabasken (Slettet)

b = E/M-0,32          //          b = 300/100-0,32 = 1310


Svar #4
25. april 2010 af Deda (Slettet)

Ja okay, det kan jeg godt se nu.

Så skal jeg udfra mine data fortælle hvad en mus bruger af energi pr. kg pr. meter, når den vejer 2mg. Hvordan regner man det ud?

Jeg får noget helt hen i vejret, og jeg skal gerne have resultatet 1.75


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2010 af Krabasken (Slettet)

- Har du prøvet at forestille dig, hvordan en mus ville se ud, hvis den vejede 2 mg - ?

- Hvis den altså fandtes . . .


Skriv et svar til: Hjælp søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.