Matematik

2. gradsligning

01. marts 2005 af Aalborg (Slettet)
Bestem c, så ligningen x^2 - 2x + c = 0 har netop én løsning...

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2005 af QaZZaQ

Hvis der er en løsning, da er diskriminanten lig 0. Dvs. opskriv udtrykket for diskriminanten og find c..

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2005 af Jezer (Slettet)

d = b^2-4ac

d = 0
(-2)^2-4*1*c=0

løses denne ligning får vi
c =1

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2005 af Sprity (Slettet)

Hej hej.

Jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig. Jeg har to ligninger hvor man skal bruge de to samme tal i for at løse den, jeg håber der er nogen der rimeligt hurtigt kan hjælpe mig med at løse den, både hvad resultatet er og hvordan man løser den.

Den lyder sådan her:

X divideret med Y=213
X+Y=1284

Håber i kan hjælpe mig meget hurtigt.

Med vedlig hilsen en meget forvirret pige

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2005 af weboxdk (Slettet)

Isoler x i denne X divideret med Y=213
og derefter tager du udtrykket for x og putter den ind i X+Y=1284 og derefter isolr du så y.. Y får du her ud i at tal og det tal indsætter du i det udtryk som du først lavede for x - og derved får du et tal,,

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2005 af KickAzz (Slettet)

Med andre ord:

x/y = 213

x + y = 1284


x = 213y

213y + y = 1284 <=> 214 y = 1284 <=> y = 6

x = 213*6 = 1284

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Nej, vi har i stedet

x = 213*6 = 1278

y-værdien er korrekt beregnet.

//Singularity

Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.