Matematik

HJÆLP! matematik..

26. april 2010 af Sytten17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

åber virkelig nogen kan løse det her for mig. :) på forhånd tak.

Opgave 3.
Forskriften for f-1 = f(x) f-1

To funktioner f og g er bestemt ved
f(x) = 1/(x-2)
g(x) = x2

Bestem forskriften for f-1

Angiv definitionsmængde og værdimængde for både f, g og f-1.

Bestem forskrifterne for funktionerne f°g og g°f.

Løs ligningen f(x) = (g°f)(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af majasvit (Slettet)

Du skal finde den omvendte funktion til f (f-1 er den omvendte funktion)

Så skal du tegne dem ind i et koordinatsystem og angive, hvor bred den er (definitionsmængde) og hvor høj den er (værdimængde) .. F.eks. Df = ]-1;5] og ]5;uendelig[ og vm = ]-uendelig;7[ og [7;12]

Ved ikke hvad den der lille bolle betyder i resten. :) - Håber det kan bruges - du skal jo selv regne det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2010 af AMelev

Omvendte funktioner:

y = f(x) ⇔ x = f-1(y)
Du skal altså løse ligningen y = f(x) mht. x. Så får du x udtrykt ved y - altså en funktion (f -1) af y

Sammensatte funktioner

(f°g)(x) = f(g(x)) - altså g(x)-udtrykket indsat på x's plads i f.

Tilsvarende (g° f)(x) = g(f(x)


Skriv et svar til: HJÆLP! matematik..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.