Matematik

Definitions- og værdimængde

26. april 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Angiv definitions- og værdimængden for hver af de følgende tre funktioner:

g1 (x)=(2+x)/√x

g2 (x)=3/(x2+1)

g3 (x)=(x2+x+1)/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af Melinka (Slettet)

1) hvilke tal kan du tage kvadratroden af og hvilke tal kan du ej dele med?

2) hvilke x'er gør at nævneren bliver nul(hint: er der overhovedet noget x der opfylder det)?

3) samme som i 2


Svar #2
26. april 2010 af JonLar (Slettet)

 Men så er Dm(g2)=R, men hvad er værdimængden for denne. Af grafen kan jeg se at Vm=]0;3], kan godt finde ud af at argumentere for at g2 har max(g2)=3 men hvordan argumenterer jeg for 0?


Svar #3
26. april 2010 af JonLar (Slettet)

 Har også brug for hjælp til at finde Vm for g3


Skriv et svar til: Definitions- og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.