Matematik

hjælp til mat - opgave

27. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)


En funktion f er bestemt ved

f(x) = -x3 + 4x2 +3x - 3

a) Bestem de lokale ekstrema for f

b) tegn grafen for f, og bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x) = a har netop 3 løsninger..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0


Svar #2
27. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hvordan gør jeg det ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at (xn)' = n·xn-1


Svar #4
27. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

forstår jeg ikke helt hm. Kender ikke n og x ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Det er den generelle formel, der skulle sætte dig i stand til at differentiere hvert led i funktionen f(x). Prøv nu at bruge den formel til at finde den afledede af x3, 4x2, 3x, og 3 .


Svar #6
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

jeg kan ikke tænke klart længere ,s 


Svar #7
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

er det så -x^3 + 4 * x^2 + 3 * x - 3 = a

så tager man kvadratrod af  - 1425 - 310 * a + 27 * a^2 ?

og for at der skal være løsninger, så skal kvadratroden være pos. dvs

-1425 - 310 * a + 27*a^2 > 0

a < -95/27

15 < a


Svar #8
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

eller der gik jeg i gang med b) 

jeg har stadig ik lavet a)


Svar #9
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

jeg har differentieret opgave a)   til -3x^2 + 8x + 3 =0


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvorfor du blander kvadratrødder ind i dette.

Den afledede af x3 er 3·x2 . Den afledede af 4x2 er 4·2x = 8x. Den afledede af 3x er 3. Den afledede af 3 er 0. Derfor er den afledede af f(x) = -x3 + 4x2 +3x - 3 da

f'(x) = -3x2 + 8x + 3.

Løs nu ligningen f'(x) = 0.


Svar #11
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

er det så bare en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11 - Ja, du skal løse ligningen -3x2 + 8x + 3 = 0 .


Svar #13
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

d = b^2  - 4ac

8^2 - 4 * (-3) * 3 = 100

-b +/- √d / 2a

-8 + 10 / 2 * (-3) = - 23

-8 - 10 / 2 * (-3)  = 7




 


Svar #14
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

er det korrekt ?


Svar #15
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

eller:

-8 + 10 / 2 * (-3) = -0.33333333

-8 - 10 / 2 * (-3) = 3


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har skrevet nogle tal. Hvad skal de forestille? Du skal nok lære at sætte parenteser ordentligt.


Svar #17
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)


x1 = (-8 + 10) / (2 * (-3)) = -0.33333333

x2 = (-8 - 10) / (2 * (-3) )= 3


 


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#17 - Ja, det er rigtigt.


Svar #19
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hvad skal jeg så ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#19 - Det skal du bruge til at finde lokale ekstrema for funktionen f(x) .


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.