Matematik

Afledede funktion! Passer det?

27. april 2010 af EmilieBN (Slettet)

  Hej...
Hvordan bestemme man den afledede funktion af forskrifter:
f(x) = (4 √x + 2x2) * √ x

f(x) = (x-3 / 2x-1 ) + 5

I den første er jeg kommet hjem til følgende resultat:

4x (5/2) + 4x + x(3/4)

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af mathon


              f(x) = (4√(x) + 2x2)·√(x) = 4x + 2x2,5

              f '(x) = 4 + 5x1,5 = 4 + 5x3/2


Svar #2
27. april 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hvad hvis man nu skal dele dem op i led.. f.eks

f'(x) = ... 
f (x) = ... 

g'(x) = ...
g(x) =... 

Hvordan ser det så ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2010 af mathon

#2

    f '(x) = (4√(x)+2x2)'·√(x) + (4√(x)+2x2)·(√(x))' = 2/√(x)+4x)·√(x) + (4√(x)+2x2)·(1/(2√(x)) =

              2 + 4x√(x) + 2 + x√(x) = 4 + 5x√(x) = 4 + 5x3/2

          


Skriv et svar til: Afledede funktion! Passer det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.