Matematik

Blandet tal

27. april 2010 af lifeisstrange (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan laver man følgende om til Blandet tal:

a) 87/10 = 8 (og så er det rest tallet jeg kommer i tvivl om hvordan skal skrives i brøkform)

b) 65/8 = 8 (og så er det rest tallet jeg kommer i tvivl om hvordan skal skrives i brøkform)

c) 16/3 = 5 (og så er det rest tallet jeg kommer i tvivl om hvordan skal skrives i brøkform)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af blidaes (Slettet)

blandet tal? altså et helt tal + en brøk? eller hvad?


Svar #2
27. april 2010 af lifeisstrange (Slettet)

 Ja, nemlig 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2010 af blidaes (Slettet)

okay.. lad os bare tage a) for at få 8 har du brugt 80/10 og du har så 7/10 tilbage.. altså må svaret være 8 + 7/10.

b) vi har brugt 64/8 så har vi 1/8 del tilbage så svaret er altså 8 + 1/8.

c) vi har brugt 15/3 og har 1/3 tilbage så svaret er 5 + 1/3.

Det kan godt være din lærer vil synes bedre om, hvis du ikke skriver + men altså bare skriver f.eks. 5 1/3, det skulle vi i hvert fald gøre, men her er der bare det ptoblem, at man kan tro, der står et gangetegn imellem tallet og brøken. Men det kan skrives på begge måder, så det er op til dig. :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. april 2010 af blidaes (Slettet)

a) du har brugt 80/10 så der er 7/10 tilbage.. altså skrives svaret 8 7/10.

b) du har brugt 64/8, der er 1/8 tilbage.. resultat: 8 1/8

c) 5 1/3

håber du forstod princippet..


Svar #5
27. april 2010 af lifeisstrange (Slettet)

 he he...Ja jeg er med på princippet nu:) Tusind tak for din hjælp:D


Skriv et svar til: Blandet tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.