Matematik

Matematik hjælp!

28. april 2010 af gawadaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Opgaven er vedhæftet da, der følger en figur med. Det er opgave 16:)

Nogen der ka' hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2010 af peter lind

Det nemmeste er at lave grafen i et koordinatsystem hvor toppunktet er i (0,0). Parametrene kan du så nemt finde af de givne punkter.


Svar #2
28. april 2010 af gawadaa (Slettet)

oki.. Men tilsidst når man skal finde kofficienten a, skal man ikke dividerer 4 med 10,


Svar #3
28. april 2010 af gawadaa (Slettet)

 Og hvis det passer, hvad er så begrundelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2010 af Isomorphician

En parabel gennem (0, 0) har forskriften f(x) = ax2.

Du ved at parablen skal gå gennem punktet (5, 4). Indsæt værdierne for dette punkt og isoler a.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2010 af AMelev

Jeg ville lægge koordinatsystemet så toppunktet lå i (0,-4) og nulpunkterne så var r1 = -5 og r2 = 5

dvs. c = -4 og faktoriseringen f(x) = a(x-r1)(x-r2)  vil så lede til a ved udregning af højresiden. Når a er bestemt, følger b direkte af a, r1 og r2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2010 af mathon

tilføjelse i forbindelse med din nye tråd
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

Lyt til rådet i #5

            hvoraf du - som anført - får

            f(x) = y = a(x-r1)(x-r2)                 (faktoriseret)

                      y = a(x+5)(x-5)                 gennem ((0,-4)

                      -4 = a·(0+5)(0-5)
hvoraf
                      a = (4/25)
og dermed
                   
                    f(x) = (4/25)·(x+5)(x-5)  = (4/25)·(x2 - 25) = (4/25)x2 - 4 = 0,16x2 - 4


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.