Fysik

find nyrens bredde!? HOW?!!!!

28. april 2010 af 2009x01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej(:

Så er der lige endnu en lille opgave:

(har lavet den første opg. her, regner med at man skal bruge oplysninger derfra)

4.2 Ultralyd diagnostik
a) Beregn bølgelængden af ultralyden i nyrevæv.
Frekvens: 3,5 MHz
Fart i nyrevæv: 1,55 km/s
(lambda)=v/f

(lambda)= (1,55 km/s)/(3,5 MHz)
?
(lambda)=0,44 m

b) Bestem nyrens bredde og nyrens afstand fra huden.

..og så er der et billede vedhæftet, hvor opgaven også kan læses
HJÆLP!!!!!, tak.. (:

/Amanda.
 

Vedhæftet fil: OPG 2b.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Din bølgelængde er ikke korrekt. Indsæt enhederne korrekt:

λ = 1,55km/s/(3,5MHz) = 1,55·103m/s/3,5·106Hz = 4,43·10-4m =0,443mm

Brug grafen i den vedhæftede figur til at opstille rejsetider for reflekterede bølger. Den første top er sikkert fra lyd, der reflekteres tilbage fra nyrens forvæg, mens den anden top er fra lyd, der reflekteres tilbage fra nyrens bagvæg.


Skriv et svar til: find nyrens bredde!? HOW?!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.