Matematik

matematik

28. april 2010 af lars1991 (Slettet)

hvad adskiller cosinusrelationen fra sinusrelationen i deres anvendelsesmuligheder


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Cosinusrelationerne, f.eks.

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

kan bruges til at bestemme en eller flere vinkler, når alle tre sider er kendt, eller til at bestemme en modstående side, når en vinkel og dens to hosliggende sider er kendt.

Sinusrelationerne

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

kan bruges til at bestemme de øvrige sider, når man kender en side og vinklerne; eller hvis man kender to sider og en vinkel, der ikke er hosliggende, kan den tredje side og de to andre vinkler bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2010 af AMelev

Vær opmærksom på, at der er to løsninger til en sinus-ligning.

Så det er sikrest kun at benytte sinus-relationen til bestemmelse af sider, hvor vinklerne er kendte


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.