Matematik

Tangentens ligning

29. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sucks virkerlig til tangentligninger..

så kan i hjælpe mig

En funktion f er bestemt ved f(x)=x3+ex+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0,f(0))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2010 af Lubas (Slettet)

f´(0) = tangentens hældning

Når du har regnet den ud så bruger du denne

y - y0 = a(x - x0)      

a er hældningen

y0 er f(0)

x0 er 0


Svar #2
29. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet)

så dvs at den færdige bliver

1(x-0)+x3+ex+1

altså : 1x+x3+ex+1


Svar #3
29. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet)

ej det lyder ikke rigtigt..

skal man ikke sætte nogle tal ind på x's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2010 af Lubas (Slettet)

 1. Differentier funktionen f

2. Sæt x = 0 i f´(x) du har fundet i step 1. Resultaten er tangentens hældningskoefficient.

3. Indsæt i den ligning jeg skrev i første svar.


Svar #5
29. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet)

f'(x) = 3x2+ex ikke?

og så f'(0) = 1

og så går jeg igen i stå


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2010 af Lubas (Slettet)

 ja tangentens hældning er 1

y - y0 = a(x - x0)

Denne sætning bruger du til at finde ligningen for en ret linje når du har dens hældningskoefficient (a) og et punkt, som du også har. Så sætter du bare ind 

y - f(0) = 1(x - 0)  <-> y = 1x + 2


Svar #7
29. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet)

arh på den måde .. tak :D


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.