Matematik

Matematik

30. april 2010 af 02b25 (Slettet)

Jeg har en opgave jeg ikke fortsår :

-3 +7...i2...-23...+8...*13...+7...:4...-6= ?

Jeg har forstår virklig ikke hvad i2 betyder ..... '?

help me :!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2010 af Krabasken (Slettet)

- Kan i'et være et 1-tal, som er kommet lidt til skade (manglende blæk i printeren fx. - ?)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Eller måske det betyder i 2. potens. Prøv at skrive opgaven som den er formuleret, og uden de der fjollede punktummer.

Måske det er

-3 + 72 -23 + 8*13 + 7:4 - 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Det er samme opgave, som du havde kørende i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=837748 

og at dømme efter den samme slags opgave, som du havde kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=837717

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=837732

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=837896

betyder i2 sandsynligvis "i anden".

Men det fremgår også af dine tidligere tråde, at du bare har udeladt en hel masse parenteser, så det er jo ikke nemt at gætte, hvad der skal i anden.

Hvis du vil have hjælp med en opgave, bør du formulere den ordentligt.


Svar #4
30. april 2010 af 02b25 (Slettet)

Jamen der står bare det som jeg har skrevet med punktummer -3 +7...i2...-23...+8...*13...+7...:4...-6= ?


Svar #5
30. april 2010 af 02b25 (Slettet)

jeg forstår bare ikke hvad i2 betyder ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Og der er slet ingen parenteser i den trykte opgave? Som jeg skrev i #3 betyder i2 sikkert "i anden".


Svar #7
30. april 2010 af 02b25 (Slettet)

Ja der står bare det .. Jeg kan lige skrive opgaven ned :

En aften leger klassen '' skovtur'' ved lejrbålet. Sine laver den første:

2+3...+12...-22...*3...+22...i anden...+3...:2...-1...:5 = '??? svaret 5!

Sten laver den næste:

a) 4*6...-23...+7...-4...:2...+4 = så har jeg svaret 8

b: så kommer den opgave jeg ikke forstår : -3 + 7...i2...-23...+8...*13...+7...:4...-6 = ?

c: 49-53...+9...-12...*2...+16...*3...:3 = Jeg kan ikke huske hvad jeg har svaret


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 - Men se, det er jo en vigtig oplysning at få med, at det er en kædeopgave, hvor den næste ved bålet opererer på resultatet af det foregående trin. Det betyder jo, at der matematisk set, sættes en hel masse parenteser, som jeg ellers forgæves har eftersøgt her.

Den første opgave skal derfor læses

((((((2+3) + 12) - 22)*3 + 22)2 + 3):2 - 1):5 = ((((-5)*3+22)2 + 3):2 - 1):5 = (((-15+22)2 + 3):2 - 1):5

     = ((72 + 3):2 - 1):5 = (52:2 - 1):5 = (26-1):5 = 25:5 = 5

Den næste er så

a) (4*6-23+7-4):2 + 4 = (24-23+7-4):2 + 4 = 4:2 + 4 = 2 + 4 = 6

b) (((-3 + 7)2 - 23 + 8)*13 + 7):4 - 6 = ((16 - 23 + 8)*13 + 7):4 - 6 = (1*13 + 7):4 - 6 = 20:4 - 6 = 5 - 6 = -1

c) ((49 - 53 + 9 -12)*2 + 16)*3:3 = ((-4-3)*2 + 16)*3:3 = -7*2 + 16 = -14 + 16 = 2


Svar #9
03. maj 2010 af 02b25 (Slettet)

okey Tak har forstået det tror jeg :D


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.