Matematik

Hjælp - afledede funktion - Spørgsmål

30. april 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hej jeg har denne opgave som jeg skal lave: 
bestem den afledede funktion uden lommeregner: 

f(x) = (1/x-9) + 1

Jeg ved godt hvad jeg skal, men jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre med 1 tallet. Det er jo hele brøken også + 1? 
Hvordan gør man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2010 af mathon

     u = (x-9)

     u'(x) = 1

    f(u) = (1/u) + 1                                                differentieret med hensyn til x

    f '(u) = -1/u2·u' = -1/(x-9)2·1 = -1/(x-9)2  


Skriv et svar til: Hjælp - afledede funktion - Spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.