Matematik

Forskellige opgaver

02. maj 2010 af PandaPaw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal løse flere forskellige opgaver.

a) Løs ved beregning ligningen 3(x-5)+8x=+2

b) en funktion f har regneforskrift f(x)=b*a^x

Grafen for f går gennem punkterne A (11,60) og B (14,12)

Beregn tallet a

- Og flere opgaver endnu. Vedlægger opgavesættet i et worddokument, og hvis du har lyst, ville det være rart med en/besvarelse eller vejledning til en eller flere af opgaverne :)

Men det skal helst skæres ud i pap, da jeg fatter absolut INGENTING af matematik.

Tusind tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

svar trukkket tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

Jeg går ud fra at a og b er 2 forskellige opgaver.
 

3(x-5)+8x=+2 ⇒ 3x -15+8x =2 ⇒ 11x = -13 ⇒ x= -11/13


f(x) = b*ax er en eksponentielfunktion hvor a = fremskrivningsfaktoren.


Du bruger formlen for fremskrivningsfaktoren a når du kender 2 støttepunkter a = (x2 - x1) √ (y2/y1) (34 i min formelsamling)  A (x1y1) = (11,60) B (x2,y2) = (14,12)


a= (14-11) √(12/60) ⇒ a= 3√(1/5) (kubikrod af 1/5)    ⇒   a= 0,585
 


Svar #3
02. maj 2010 af PandaPaw (Slettet)

Ja, det tror jeg..

Nå ja! Tak for opfriskningen :)


Skriv et svar til: Forskellige opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.