Matematik

Radius i skæringscirklen mellem alfa og K

02. maj 2010 af 88tine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp!

alfa: 2x - y - 2z + 7 =0

Kuglen K: (x-2)^2 + (y+1)^2 + (z-3)^2 =9

Dvs. c (2,-1,3)

og har fundet at dist(c,alfa)= 2

Jeg får at vide, at alfa skærer kuglen k i en cirkel. Hvordan bestemmer jeg radius i denne cirkel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af mathon

  tegn et tværsnit gennem kuglens centrum

          brug Pythagoras:

                                   r2 = (32-22) = 5

                                   r = √(5)


Skriv et svar til: Radius i skæringscirklen mellem alfa og K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.