Matematik

Isolering af x

02. maj 2010 af Winse (Slettet)

Hej har virkelig brug for noget hjælp her

Har glemt hvordan man isolere x i en eksponentiel funktion. Formlen er Y=b*a^x

Jeg skal isolere x i denne ligning:

1,0=1,8*0,983^x

Jeg har fået rykket b over på den anden side af lighedstegnet

1,0/1,8=0,983^x

Men nu sidder jeg fast

Please hjælp mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2010 af Lubas (Slettet)

x=  ln(1/1,8)/ln(0,983)


Svar #2
02. maj 2010 af Winse (Slettet)

ok tusind mange gange tak :D


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.