Matematik

Hjælp til matematik, det haster:(

02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogle der er venlige og hjælpe mig meed at opskrive en regneforskrift for funktionen f?

Jeg har kigget på opgaven, men jeg har ikke kunne finde ud af at løse den.

håber i vil hjælpe.

tak:)
 

Vedhæftet fil: funktionen f.JPG

Svar #1
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

ingén der kan hjælpe??:S


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2010 af DennisDeH (Slettet)

Jo da, hvad er du nået frem til indtil videre og hvad er dine spørgsmål?


Svar #3
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

ikke rigtig noget endnu, altså jeg fik at vide, at jeg skulle  dele den op. Først  finde en forskrift på definitionsintervallet x∈]-4;-3] og så en på intervallet x∈[-3;0].

jeg forstår det stadig ikke:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2010 af DennisDeH (Slettet)

Hvis du kigger på linjeelementerne, så start med at beregn en forskrift for de rette linjer (alle 4). Du beregner først en hældningskoefficient a ved:

a=Δy/Δx=(y1-y0)/(x1-x0)

Og derefter bruger du ligningen

y=a(x-x0)+y0


Svar #5
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

ups, mine spørgsmål står øverst, også har jeg også vedhæftet en fil til den:D


Svar #6
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

det er kun f, der skal beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2010 af DennisDeH (Slettet)

f er hele funktionen for alle linjeelementerne (den er stykvis kontinuert). Derfor starter du med at beregne funktionsforskrifterne til de 4 linjeelementer. Derefter vender du tilbage her, når du har gjort det, så hjælper jeg dig videre.


Svar #8
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

okay jeg prøver tak:)


Svar #9
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

kan jeg godt lige spørge hvad y1 og x1 er?:D


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2010 af DennisDeH (Slettet)

Det er et vilkårligt punkt (som du aflæser ud fra din graf), ligesom y0 og x0 er det :)


Svar #11
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

altså -4,--3?:S


Svar #12
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

hvor -4 er x1 og -3 er y1?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. maj 2010 af DennisDeH (Slettet)

Jeps. Og så skal du bruge endnu et punkt, fx -3; 0  (x0; y0), for at kunne beregne hældningskoefficienten.


Svar #14
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

okay, jeg prøver engang til og ser om jeg kan løse opgaven, hvis ikke så går jeg bare videre, har flere opgaver der skal løses, men du skal have tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik, det haster:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.