Matematik

areal of funktion

02. maj 2010 af Nann_a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved ikke lige hvordan jeg skal komme igang og videre med denne opg.

En kasse med kvadratisk bund har runfanget 125.

Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.

Håber nogen kan hjælpe .


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sidelængden i kassen er x og kald kassens højde h. Kassens rumfang er da

V = hx2 = 125

Kassens samlede overflade er

A = 4xh + 2x2 .

Fra fromlen for rumfanget isolerer vi h:

h = 125/x2

og indsætter det i formlen for overfladearealet

A = 4x·125/x2 + 2x2 = 500/x + 2x2


Skriv et svar til: areal of funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.