Matematik

hjælp til den opgave

03. maj 2010 af some (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvem vil hjælpe mig

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af CharlotteBP (Slettet)

Hejsa..

a) Først tegner du tegningen. Da målestoksforholdet er 1:20 vil det sige at når du tegner skal 1 cm. illustrerer 20 cm.

det vil sige, når du har et mål som hedder 120 siger du 120/20 =6 Så skal den længde være 6 cm på din tegning.. Og sådan gør du også bare med de andre mål.. :)

b) Når du skal finde arealet siger man side gange side altså b x l = a (bredde x længde = arealet)

derfor siger du: 195 x 205 = 39975 cm2

Da du skal finde ud af hvor mange m2 der er til hver pige skal du først lave cm om til m..

det gør du ved at sige: 39975 / 100 = 399,75 (fordi der går 100 cm til 1 m)

derefter siger du: 399,75 / 3 = 133,25

det vil sige at hver pige har 133,25 m2 plads i inderteltet..

Jeg håber du kunne bruge min hjælp.. :)


Skriv et svar til: hjælp til den opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.