Matematik

Funktion, hvori tid skal bestemmes ?

03. maj 2010 af ludvig111 (Slettet)

Hej jeg har brug for hjælp til at bestemme en tid t. Dette har jeg fået givet ved hjælp af tre funktioner men jeg ved ikke hvordan jeg skal beregne det. please kan nogen hjælpe

Mvh

Ludvig

Vedhæftet fil: hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af peter lind

Du skal løse ligningerne f(t) = 25, g(t) = 25 og h(t) = 25


Svar #2
03. maj 2010 af ludvig111 (Slettet)

Kan du godt vise mig et eksempel med fx. H, fordi den ser lidt svær ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2010 af peter lind

Hvis du sætter t = 8, vil du se at H ikke er kommet i mål til den tid. Du kan så blot ignorere det første af de 2 udtryk


Svar #4
03. maj 2010 af ludvig111 (Slettet)

Det er jo t jeg skal isolere er det ikke ---- men hvordan ville du fx finde tiden for første funktion .. ?

Jeg har lavet den men er ikke sikker på om den er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2010 af peter lind

Gang ligningen med 3 og divider med 5


Svar #6
03. maj 2010 af ludvig111 (Slettet)

jeg ved ikke om det er rigtigt hvad jeg laver..

kan du vise mig hvordan du gør det trin for trin , kun hvis du altså vil og har tid ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2010 af peter lind

5*t/3 = 25

ganger med 3:  5*t=75

deler med 5: t = 75/5 =


Svar #8
03. maj 2010 af ludvig111 (Slettet)

lige for at være helt sikker på at det er rigtigt..

giver F og G begge 15 s. ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2010 af peter lind

ja


Svar #10
03. maj 2010 af ludvig111 (Slettet)

hvordan skal jeg lave den sidste ???


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2010 af peter lind

da t> 8 skal du løse ligningen 1,6t+3,45 = 25. Træk de 3,45 over på højre side og divider med 1,6


Svar #12
03. maj 2010 af ludvig111 (Slettet)

det har jeg også gjort, men der står jo to funktioner ,, hvad skal jeg så gøre ,, jeg har løst begge men ???


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. maj 2010 af peter lind

Det er den anden funktion du skal bruge. Den første funktion gælder for t ≤ 8. Hvis du løser funktionen vil du få et resultat, der er større end 8, så du er kommet uden for funktionens gyldighedsområde.

Du kan også noget nemmere blot sætte 8 ind i den første funktion. Derved vil du konstatere at løberen på det tidspunkt ikke har løbet 25 m, hvorfor du skal bruge den anden funktion.


Skriv et svar til: Funktion, hvori tid skal bestemmes ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.