Matematik

Funktion i koordinatsystem og punktmængde M

03. maj 2010 af Cholewa4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave jeg har siddet og bakset lidt med, men jeg synes ikke lige at kunne finde en løsning på hvordan den kan udregnes:

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x * (k - x),

hvor k er et positivt tal. Grafen for f afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse en punktmængde M, der har et areal.

a) Skitser for k = 10 området -M, og bestem arealet af M

b) Bestem tallet k, nar det oplyses, at arealet af M er 100

Håber der er nogle kloge hoveder derude der har lyst til at hjælpe mig- jeg ville mene at jeg skulle bruge integralregning :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af peter lind

Arealet = ∫0kf(x)dx


Skriv et svar til: Funktion i koordinatsystem og punktmængde M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.