Matematik

Bestem breden udtrykt ved h?

03. maj 2010 af mawak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave jeg er ret blank på, hvilket er ret irriterende, da resten af sættet var nemt nok. Der er tale om første spørgsmål i opgave 16 i den vedhæftede fil. Nogen der kan give mig ideén, ikke nødvendigsvis facit?. Det kunne være en stor hjælp, på forhånd tak for hjælpen (:

Vedhæftet fil: dec09[1].pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af NejTilSvampe

 h = f(x0)

b = 2x0


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Rektanglet er bestemt ud fra x og den tilhørende funktionsværdi f(x) = 5 - x4 . Rektanglets bredde er b = 2x og dets højde er h = f(x). Der gælder da

h = 5 - (b/2)4 , så

(b/2) = (5-h)1/4 , og dermed

b = 2·(5-h)1/4 , 0 < h < 5

Arealet af rektanglet er A = b·h = 2h·(5-h)1/4 , 0 < h < 5


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2010 af NejTilSvampe

 #2 - gj, med ikke at gi' facit ;)


Svar #4
03. maj 2010 af mawak (Slettet)

Ok, den tror jeg er, at jeg er med på, tak for det (;


Skriv et svar til: Bestem breden udtrykt ved h?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.