Fysik

Fysik - Resistans

03. maj 2010 af DB1222 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 I en bil er startmotoren og hver af de to forlygtepærer forbundet parallelt med akkumulatoren. Akkumulatorens elektromotoriske kraft er 12 V, og vi regner med, at dens indre resistans er Ri = 0,02 Ohm. Når forlygtepærerne lyser er resistansen for hver af de to pærer 2,4 Ohm. Startmotorens resistans er 0,06 Ohm

a. tegn et diagram med akkumulator, startmotor og forlygtepærer

b. Beregn erstatningsresistansen for startmotor og forlygtepærer

c. beregn strømmen fra akkumulatoren, når både startmotoren og forlygtepærerne er slået til

d. beregn polspændingen, når startmotor og forlygtepærer er slået til

e. Beregn polspændingen, når kun forlygtepærerne er slået til
 

Kan nogen hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af peter lind

Erstatningsmodstanden R for parallel forbindelse med modstandene R1 0g R2 kan findes af 1/R = 1/R1+1/R2. Serielle forbindelse som R = R1+R2.

c. Brug Ohms lov

d. Igen brug Ohms lov

e. Igen Ohms lov


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2011 af guzbak

Nederen svar alligevel

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Fysik - Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.