Matematik

??? Matematik c-niveau

05. maj 2010 af Davidskorek (Slettet) - Niveau: C-niveau

For en bestemt type bladfjedre gælder, at svingningstiden T (målt i sekunder) er bestemt
ved
T ?? 0,28?? x1,5 ,
hvor x er fjederens længde (målt i meter).
a) Bestem svingningstiden for en 0,50 meter lang bladfjeder.
b) Hvor mange procent vokser svingningstiden, når fjederens længde øges med 20 %?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af kim,samsoon (Slettet)

a) skal du sætte 0.5 ind i x's plads

b) du skal bruge denne formel: Fy=Fxa


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2010 af mathon

             T = 0,28·x1,5

             T2/T1 = (x2/x1)1,5

             (T2-T1)/T1 = T2/T1 - 1 = (x2/x1)1,5 - 1

             (ΔT/T1)·100% = (1,201,5-1)·100% = 31,5%


Skriv et svar til: ??? Matematik c-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.