Matematik

Renteberegning med stigende beløb

05. maj 2010 af JCE (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der er her ikke direkte tale om en lektieopgave, men det irriterer mig alligevel, at jeg ikke kan hitte ud af hvordan følgende beregnes:

Hvis jeg indsætter 3000 kroner hvert år på en bankkonto med en årlig rente på; 1,85% - hvor man ikke må indsætte mere end 36.000 kr. i alt - hvor mange penge vil jeg have efter 18 år?

Eksemplet er taget fra en børneopsparingskonto jeg fandt - og det er da lykkedes mig at få; et resultat, efter at modicifere Kn=K*(1+r)^n lidt:

(((((((((((((3000*1.185+3000)*1.185+3000)*1.185+3000)*1.185+3000)*1.185+3000)*1.185+3000)*1.185+3000)*1.185+3000)*1.185+3000)*1.185+3000)*1.185+3000)*1.185)*1.185^5)</p>

Ovenstående er mit forsøg på en udregning. Jeg har ladet de 3000 vokse med 1.85 procent de 12 gange de kan indsættes, og herefter ladet den endelige værdi vokse 5 gange ekstra.

Jeg får resultatet til 2.9935 10^5

Det er ikke det egentlige resultat jeg er ude efter at finde; - det irriterer mig blot at jeg ikke kan finde på en simplere måde at skrive udregningen på. For den må da eksistere! :) Er der nogen af jer der har en ide?


Svar #1
05. maj 2010 af JCE (Slettet)

Jeg undskylder formateringen - var nødt til at kopiere teksten, da jeg havde problemer med oprettelsen af bruger.

Håbede at den ville genkende formateringen da jeg pastede det, men det var vist ikke tilfældet. Jeg håber det er læsbart alligevel.

Jeg fandt redigeringsknappen - og undskylder dobbelt post.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2010 af mathon

                         A12 = (y/r)·((1+r)12 - 1)

                         A12 = (3000/0,0185)·(1,018512 - 1)


Svar #3
05. maj 2010 af JCE (Slettet)

Tusinde tak, det virker noget mere overskueligt, og giver da bestemt et mere troværdigt resultat!


Skriv et svar til: Renteberegning med stigende beløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.