Matematik

Nem vækst

05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Der er tale om en vækst, der stiger med 12 % om året. Start værdien er 300.
Jeg skal beskrive denne vækst med en ligning

y = 0.12 * x + 300

er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Ja det er forkert

Du har opstillet en lineær funktion

Når noget vokser med en bestemt procentdel er der tale om eksponentiel vækst ( y = b * ax )

y = 300 * (1+0,12)x


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2010 af peter lind

Det er forkert. Når den stiger med 12% om året er det i forhold til det aktuelle år ikke "start "  året. Det korrekte resultat er en eksponentiel vækst


Svar #3
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)

lubas og peter

ja okay, det kan jeg godt se. 

formelen for eks. udv. er 

y = b * a x

hvorfor skriver du (1+0.12) i a's plads? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 1-tallet repræsenterer 100% hvilket vil sige hele parentesen giver 112%. Når der så er gået et år er 300 steget til 336, hvilket er 112% af 300 =)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Hvis der er tale om et fald på 12% hvert år ville man skrive 1 - 0,12 altså 88%


Svar #6
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)

der er godt nok tale om en voksende funktion så svar 4 er vist korrekt 

tak for svaret 

hvis du har tid 

I en anden population af dyr kan udviklingen i antallet af dyr beskrives ved

n = 250*1.05t

hvor t er tiden angivet i r, og N er antallet af dyr til tidspunktet t.

b) Bestem fordoblingstiden

hvordan gør vi det? 

jeg tænkte at vi jo kender a (1.05)

er det så ikke bare 

t2 = log(2)/log(a)



Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Jo det er det =)


Svar #8
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)

yes yes 


Skriv et svar til: Nem vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.