Matematik

hjælp med at finde tangent (nem)

05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er givet ved

f(x) = x3 - 4x2 - 11x + 30


a) bestemt en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(3,f(3)).

f(x) differentieres

fm(x) = 3x2 - 8x - 11 

y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)

hjælp mig med at komme videre 

hvordan bruger jeg ovenstående formel i mit tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

Dit x-kordinat i punktet p er lig med x0


Svar #2
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)

tak for hurtig svar - men har siddet med det her i 20 min. og der er en del der skal laves til i morgen. 

vil du ikke løse den for mig? 

jeg er blank lige nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2010 af mathon


    f '(x) = 3x2 - 8x - 11

    f '(3) = 3·32 - 8·3 - 11 = 27 - 24 - 11 = -8


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

Joo, men kun fordi det dig :P

y= (3^3-4*3^2-11*3+30) + (3*3^2-8*3-11)*(x-3)

y= 27-36-33+30 + (27-24-11)*(x-3)

y= -12 -8x + 24

y= -8x +12

kan selvfølgelig godt have lavet en regnefejl


Svar #5
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)

tusind tak begge to :)

der er jo to forskellige resultater i er nået frem til... 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

nej, mathon har kun fundet f'(3), hvor jeg har fundet ligning for tangenten


Svar #7
05. maj 2010 af hjæææælp (Slettet)

hans - tak så er jeg med


Skriv et svar til: hjælp med at finde tangent (nem)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.