Kemi

HELP! Volume procent

06. maj 2010 af Falaffel (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej

jeg er i gang med en kemi opg. hvor jeg skal regne volumenprocenten, har lavet research men uden det store held, håber at i gider og hjælpe mig, det tager ikke så lang tid! :)

En blanding med koncentrationen 40vægt % har massefylden 0.94 g/ml. Vi ser på 100 ml af blandingen

Find vægten af de:

Find vægten af ren ethanol:

Fin rumfanget af ren ethanol

Massefylden af ethanol er 0,79 g/ml

Find til sidst volumenprocenten af blandingen:

HÅBER I GIDER AT HJÆLPE MIG! :)

PÅ FORHÅND TAK! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2010 af mathon

Find vægten af ren ethanol:                                   (0,40)·m = (0,40)·(100 mL)·(0,94 g/mL) = 37,6 g

Fin rumfanget af ren ethanol                                  (37,6 g)/(0,79 g/mL) = 47,5949 mL         

Massefylden af ethanol er 0,79 g/ml

Find til sidst volumenprocenten af blandingen:        ((47,5949 mL)/(100 mL))·100% = 47,6%   (1 dec.)

.....................

som du ser:
           er volumenprocenten højere end masseprocenten, hvorfor denne ofte anvendes i reklameøjemed


Svar #2
07. maj 2010 af Falaffel (Slettet)

Tusind TAK! :D


Skriv et svar til: HELP! Volume procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.