Matematik

Fortegnskift i ligning?

06. maj 2010 af Peterx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har problemer med at løse følgende:

y = 1195,86*x^-0,85

Bestemt x, når y er 90

Jeg har gjort således indtil videre:

x = a√(b/y)    dvs     x = -0,85√(1195,86/90)

Dette giver resultatet 0,046767....

Og det passer ikke med ligningen hvis man tjekker efter. 

Kom ved et uheld til at glemme minustegnet i min udregning, og så gav det det rigtige resultat.

Så kom til at tænke på om man bytter fortegn når man bytter -0,85 over på den anden side i lighedstegnet?

90 = 1195,86*x^-0,85

90/x^-0,85 = 1195,86

x^-0,85 = 1195,86/90

x = (1195,86/90)^(1/-0,85)

på forhånd MANGE tak :)

Jonathan


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2010 af Isomorphician

90 = 1195,86*x-0,85 <=>

90/1195,86 = x-0,85 <=>

(90/1195,86)1/(-0,85) = x <=>

........... = x


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal løse ligningen

90 = 1195,86·x-0,85 , altså

x-0,85 = 90/1195,86 , eller

x0,85 = 1195,86/90 , og dermed

x = (1195,86/90)(1/0,85) = 20,9745

Husk, at x-a = 1/(xa)


Svar #3
06. maj 2010 af Peterx (Slettet)

 Det hjalp. Tak :)


Skriv et svar til: Fortegnskift i ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.