Matematik

Finde dm(f) for en irrationel funktion

09. maj 2010 af smukkaz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal lave en funktionsundersøgelse for en irrationel funktion, og det volder mig mange problemer. ved slet ikke hvordan man skal gribe det an. Ligningen lyder f(x)=ln(-x^2+6)

Men først skal jeg finde dm(f).

Jeg har prøvet at regne den ud, men løsningen bliver L=Ø.

ln(-x^2+6)=0 (nul princippet) 

e^ln(-x^2+6)=e^0

-x^2+6 = e^0

-x^2=e^0/6

-x=√(e^0/(-6))

X=Ø


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du løser den som en 2. gradsligning i x får du -4*ey+24 under kvadrodstegnet, dette skal være >0, så alt i alt bliver y<ln(6)


Svar #2
09. maj 2010 af smukkaz (Slettet)

Tak for hjælpen, men er det jeg har lavet forkert så ? og hvordan skal den så opstilles ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

tegn den først, så kan vi tale om det, det råd giver jeg til alle. Ellers iger du bare 6-x2>0 og løser den


Skriv et svar til: Finde dm(f) for en irrationel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.