Matematik
Integralregning, areal mellem funktioner? Hvad er galt?
Jeg er igang med at finde arealet mellem 1 kurve og en ret linje. Jeg har kigget lidt efter formler og denne formel skulle give arealet mellem 2 funktioner:
A=a∫b f(x)-g(x) dx
Jeg skal finde arealet i intervallet 0:500
Jeg har to funktioner, tjek evt vedhæftede billede for at se dem.
f(x)=(0,6x3-450x2+68000x)*10-6
g(x)=-0,004x-6
Jeg starter med at integrere det inde i parentesen. Hvorefter jeg ganger hvert led med 10-6.
Jeg integrere også g(x), og så er det hele integreret, og det ser således ud: (da begge funktioner var intergreret, var der 2 led med x2 , disse er trukket fra hinanden)
A=1,5*10-7x4-0,00015x3+0,032x2-6x
Så skal jeg vel sætte x'erne til 500, og regne ud, og derefter Teoretisk sætte 0 ind på x's plads og regne ud, og derefter tage resultatet fra 500, og trække resultatet fra 0 fra (500 - 0), eller hvad?
Og så kommer problemet, den med 0 giver selvfølgelig 0, da det er gange i alle led. Er det så bare det med 500 der er resultatet? Hvilket jeg ikk rigtig forstår efter som det giver -4375, og et areal kan jo ikke være negativt.
Nogen som kan gennemskue fejlen?
Svar #1
09. maj 2010 af NejTilSvampe
Svaret er :
∫0500 (0,6*x^3-450*x^2+68000*x)*10^(-6)+(0,004*x+6) dx = 2625
Svar #2
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
Når du trækker g(x) fra f(x), skal du ændre fortegn på leddene i g. Dit udtryk for A er forkert. Det skal være
A = 1,5·10-7x4 -0,00015x3 +0,036x2 +6x
Svar #3
09. maj 2010 af Yow! (Slettet)
et areal kan godt være negativ, hvis det er under grafen...
du skal dog huske på at fjerne det minus i konklusionen...
∫0500((0,6*x^3 - 450*x^2 + 68000*x)*10^-6) - (0,004*x - 6) dx = 1625
Skriv et svar til: Integralregning, areal mellem funktioner? Hvad er galt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
