Matematik

Vis at 3 er rod i poly.

09. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Vis at 3 er rod i polynomiet f(x)=x^3+2x^2-7x-24

Kunne godt bruge noget hjælp med denne opgave. tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af Yow! (Slettet)

løs f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2010 af NejTilSvampe

 eller find  f(3)    

lidt nemmere efter min mening, især hvis det skal gøres i hånden.


Svar #3
09. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hvordan løser man den, når den står i 3? 


Svar #4
09. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 sætter jeg så bare 3 ind på x plads og løser den sådan? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2010 af Alkymisten (Slettet)

#4

ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2010 af Yow! (Slettet)

jo giver #2 ret... det er helt klart nemmere at løse f(3)...

#3

du indsætter 3 på alle x's plads og beregner f(x)... det skal meget gerne give 0... hvis ikke, har du ikke bevist noget..


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2010 af NejTilSvampe

 #6 - jo han har bevist at 3 ikke er en rod :)

elsker flueknepperi.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2010 af Yow! (Slettet)

tjaa, det kan vel ikke udelukkes... :=)

men i så fald har han ikke besvaret på opgaveformuleringen og får derfor et stort 0 point :)


Svar #9
10. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Nu har I forvirret mig lidt. 
Det vil sige at hvis f(3) ikke giver 0, så er 3 ikke rod? Jamen her giver f(3)= -3 
Passer det ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2010 af NejTilSvampe

 haha :P det var også en åndsvag ting vi diskuterede. f(3) = 3^3 + 2*3^2 - 7*3 - 24 = 27 + 18 - 21 - 24 = (27+18) - (21+24) = 45 - 45 =

Du har hermed vist at 3 er en rod i polynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2010 af Yow! (Slettet)

jo da, heldigvis giver det 0, også bliver det hele så dejlig nemt...

f(3) = 3^3 + 2*3^2 - 7*3 - 24   <=>   f(3) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2010 af Yow! (Slettet)

#10

åndsvagt? næææh. jeg synes da det var meget lærerigt =P


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2010 af NejTilSvampe

 @Yow! - okay :P  f(3) = 3^3 + 2*3^2 - 7*3 - 24 <=> f(3) = 0  går altså kun den ene vej :D

du kan ikke sige f(3) = 0 => f(3) = 3^2 + 2*3^2 - 7*3 - 24 :P 


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2010 af Yow! (Slettet)

jo da...

hvis du indsætter 0 på f(x)'s plads giver det kun 3... der er kun en løsning til f(x) = 0

af den grund kan jeg vel godt bruge <=>   :=)


Skriv et svar til: Vis at 3 er rod i poly.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.