Fysik

fysik opgave... dejlig nemt :P

10. maj 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: B-niveau

se bilag...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Jeg kan ikke få øje på det.

Karam


Svar #2
10. maj 2010 af Yow! (Slettet)

det er fordi du er alt for hurtig =)

Vedhæftet fil:fysik.....doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Sorry.

Jeg regner med at du tænker på hvert år (i spørgsmålet).

Hvis dette er tilfældet, kan du finde den samlede producerede energi ved at dele med nytteværdien (hint: 50 % = 0,5), og da har du den fulde "mængde" producerede energi. Du kan nu dele dette med brændværdien for kullet og findet massen af det afbrændte kul.

Hav en rocker god dag.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da nyttevirkningen er 50%, afbrændes der kul til en værdi af 2·3,15·1016 J/år . Det svarer til afbrænding af en kulmængde på

2·3,15·1016 J/år /(27,2MJ/kg) = 2·3,15/2,72 ·1016-7 kg/år =2,32·109 kg/år


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Eller sat lidt mere overskueligt op:

Karam


Svar #6
10. maj 2010 af Yow! (Slettet)

10^3 tak !!! ...

men hvordan får i den til ...10^9 ??? jeg får den til ...10^10


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Vi gør sådan:

27,2 MJ = 27,2 * 106 J = 2,72 * 107

Tror det er der.

Karam


Svar #8
10. maj 2010 af Yow! (Slettet)

nååår det er sandt.... 1 MJ svarer jo til 1000000 J = 10^6 J....

jeg siger mange tak til JKaram... naturligvis også til Andersen11... 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Jeg be'r.

Karam


Skriv et svar til: fysik opgave... dejlig nemt :P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.