Matematik

2. gradsligning + ?

10. maj 2010 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

1. problem

6x2-x-1=0

a=6

b=-1

c=-1

d=b2-4*a*c

x= (-b±√d)/(2·a)

Mit problem er så, at jeg ikke kan finde d.

2. problem

x-1/x=4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af Isomorphician

d = 25


Svar #2
10. maj 2010 af Tef159 (Slettet)

Tak!

Er jeg så heldig, at du også har et svar på problem 2? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2010 af Isomorphician

Det kommer an på hvad du mener.

Står der:

x - (1/x) = 4

eller

(x - 1)/x = 4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2010 af MarsDK (Slettet)

 Hvad mener du med at du ikke kan finde d?

Du Har jo en fix og færdig opskrift for den, og skal bare skifte a ud med 6, b ud med -1 og c ud med -1, og så ellers taste ind på lommeregneren.

d = (-1)^2 - 4*6*-1

= 1 - (-24) = 1+24 = 25

Hvis du indser der, i stedet for bare at godtage 25 som svar her, så klarer du nok også noget lignende til eksamen engang

Hvis du vil isolerer x i den nederste, så reducer den til standardformen ax^2+bx+c = 0, der har du jo allerede en løsningsmetode .. Gang igennem med x for at fjerne 1/x leddet

x-1/x=4 => x^2-1 = 4x => x^2-4x-1 = 0

Her er a=1, b=-4, c=-1 ... Prøv selv at bruge det på din formel for d, og se magien virke


Skriv et svar til: 2. gradsligning + ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.