Matematik

Plllzz hjælp til matematik

11. maj 2010 af Umulsus (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har to opgaver jeg ikke kan: Plllzz hjælp hvis I kan.....

b) Aave vil bygge endnu en rektangulær indhegning til sine heste, han har mulighed for at bygge indhegningen op ad en 30 m lang mur. Aave køber desuden 200 m hegn. Tegn en figur og beregn det mak-simale areal.
c) Aave vælger i stedet at bygge en cirkulær indhegning af de 200 m hegn. Tegn en figur og beregn indhegningens areal.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af jesperher (Slettet)

første opgave minder utroligt meget om denne

www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

den anden er bare en cirkel med omkredsen 200

du kan selv tegne opgaverne.. (gør altid det først,, det hjælper på forståelsen)


Svar #2
11. maj 2010 af Umulsus (Slettet)

Jeg kan virkelig ikke forstå det. Jeg er meget forvirret!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2010 af jesperher (Slettet)

beklager, den lignte den vist ikke så meget igen....

L≤30

200=L+L+B+B

200=2*L+2*B

B=(200-2L)/2

Areal L*B

A(L) = L*((200-2L)/2)

(forkort selv vha. cas)

for at se om der er maksimum, funktionen ind i et graf tegne program (fx, geogebra) som dokumentation

når der er maksimum er A '(L) = 0

indsæt den fundne L værdi, i A(L) og du har nu arealet.

cirkel:

O = 2*pi*r

O=200

200=2*pi*r

isoler r, (radius)

indsæt den fundne r-værdi i A=pi*r2 (A=areal)


Skriv et svar til: Plllzz hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.