Matematik

Ligning...

12. maj 2010 af finnped (Slettet) - Niveau: C-niveau

facitlisten og jeg er ikke enige om den her. er der et frisk øje der har lyst at hjælpe?

√2x-5 = √5x-1    - 3

dvs -3 ikke er med under rodtegnet

pft. Finn


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2010 af annadjensen (Slettet)

Okay lige nu gætte jeg bare :)

Eftersom √x er det samme som   x½ ville jeg måske ændre kvrod til dette:

(2x-5)½=(5x-1)½-3

Det ved jeg ikke om kan hjælpe lidt mere, men da det er tidligt om morgnen, har jeg ikke lige fået ordentlig gang i hjernen :P


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Hvad finder du den selv til?

Karam


Svar #3
12. maj 2010 af finnped (Slettet)

jeg får det til at   G= x ≥ 2,5               x = - 5

men facitlisten siger x=3 og x=7


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2010 af mathon

hvis du nu skriver opgaven rigtigt

                              ⇓
       √(2x-5) = √(5x+1) - 3

så passer det med facitlisten


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. maj 2010 af JKaram (Slettet)

:-)

Det var måske det Finn.

Hav en god dag

Karam


Svar #6
12. maj 2010 af finnped (Slettet)

#4 det er korrekt med +  sorry

men hvordan kommer du frem til det resultat?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. maj 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:ligningsløsning_15.doc

Brugbart svar (1)

Svar #8
12. maj 2010 af mathon

link let redigeret

Vedhæftet fil:ligningsløsning_15.doc

Svar #9
12. maj 2010 af finnped (Slettet)

tak

den første del af greb 1 forstår jeg godt men hvor kommer -6√(5x+1)  ind i billedet?

bliver det ikke    - x2 + 10x - 21 = 0   ?

og så bliver x 3 og 7


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Det er fordi der gælder:

(a+b)2=a2+b2+2ab

Karam


Skriv et svar til: Ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.