Matematik

Matematik- HJÆLP!!

12. maj 2010 af Melliis (Slettet)

 Ja, har virkelig brug for hjælp med disse opgaver:

1) I Danmarks Nationalbank kan man også se en af bankens guldbarrer.

Guldbarren har et rumfang på 647,7 cm3.

Massefylden for guld er 19,3 g/cm3.

Beregn guldbarrens vægt i kilogram

2) Prisen for en troy ounce guld er 556,50 euro.

Hvor meget er guldbarren værd i danske kroner? 

1 troy ounce= 31,1 g

Kurs på euro: 746,00

3) Danmarks Nationalbank ejer 67 ton guld.

Hvor mange guldbarrer svarer det cirka til?

4) Rent guld kaldes 24 karat guld.

Rent guld er for blødt til fremstilling af smykker.

Derfor blander man guldet med andre metaller som fx sølv eller kobber.

En guldring er fremstillet af 18 karats guld. Det betyder, at guldringen består af 18/24 guld og 6/24 andre metaller.

24 karat guld har finhed 1000.

18 karat guld har finhed 750, fordi 18/24 = 750/ 1000

I en anden ring er finheden 585.

Beregn denne guldrings karat(helt tal)

PLEASE HJÆLP MIG!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2010 af lars1991 (Slettet)

2) så siger du bare masse*rumfang også får du et svar i g/cm3, så skal du regne det om til kg.


Svar #2
12. maj 2010 af Melliis (Slettet)

 Tak!

Men hvordan er det nu man regner det om til kg? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2010 af bolani (Slettet)

4) x / 24 = 585/1000 <=> x / 24 = 0,585 <=> x = 0,585*24 = 14,04 ≈ 14

dvs. en 14 karakt guldbar har finheden 585


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2010 af pommer (Slettet)

opgave 1 647.7*19,3=12500,61

1 kg=1000 g

12500,61/1000=12,50061=12,5 kg.

opgave 2 556,5*7,46=4151,49 dkr

når du har en kurs fx. 746 dividere du den med 100, for at komme frem til hvad du skal gange med for at få en pris i dkr.

du er på ferie og et par sko koster 20 euro, kursen er 746 og du vil vide hvad det bliver i dkr.

746/100=7,46.  skone koster 20 euro 20*7,46=149,2 altså koster skoene 149,2 kr.

opgave 3

1 ton=1000kg

12,50061/1000

0,01250061 ton vejer en guldbar, divider 67 ton med 0,01250061 ton guldbar

67/0,01250061=5359,74 guldbare svare det til.

opgave 4

585/1000*24=14 katar

585 er finheden på dit guld 1000 er finheden på rent guld, så det dividere, bagefter ganger du det med 24 for at se karaten. og uanset om det hedder 385, 585 eller 985 dividere du med 100 og ganger med 24 når detguld.

Håbe det var godt nok.


Svar #5
13. maj 2010 af Melliis (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Matematik- HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.