Matematik

Matematik HJÆLP DET HASTER!

13. maj 2010 af Hejmor32 (Slettet)

Hej. Jeg har brug for hjælp med noget matematik. Jeg kan slet ikke finde ud af det. Så hvis i kunne hjælpe mig med disse to her(med mellemregninger) Så kunne det være så dejligt!

1) En funktion f er bestemt ved

f(x)=x^2 - 4x - 5

Bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen/x-aksen

2) Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen

ax¨2 + 2x + c = 0, hvor a ikke = 0

har netop én løsning.

På forhånd tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Løs ligningen f(x) = 0. Det er en sædvanlig 2.-gradsligning.

2) Ligningen er en 2.-gradsligning. Opskriv dens diskriminant. Ligningen har netop een løsning, når d = 0. Udtryk den betingelse ved koefficienterne a og c i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2010 af Sebbies (Slettet)

1) opgave kan løses ved at bruge rodformlen

x = ( -b+- kvadratrud(d) )/ 2a

hvor d er diskriminanten d =b^2 - 4ac

sidste opgave skal du kigge på a og c's sammenhæng så d bliver 0. Hvilket giver kun en skæring med x -aksen.


Skriv et svar til: Matematik HJÆLP DET HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.