Matematik

Geometri

14. maj 2010 af Kim66 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der vil hjælpe med disse mindre opgaver - se fil k.

Vedhæftet fil: i.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2010 af studuni (Slettet)

1) Da de to trekanter er ensvinklede, er den ene trekants sider lig med den anden trekants sider gange en konstant. Så linjen fra A til C er lig med en konstant gange linjen fra C til E dvs. |AC|=k*|CE|. Tilsvarende gælder |BC|=k*|CD| og |AB|=k*|DE|.
Da du kender |BC| og |CD| får du ved at gange over på den anden side af lighedstegnet |BC|=k*|CD| medfører: |BC|/|CD|=k så 2/3=k.

Nu indsætter du i den sidste ligning |AB|=k*|DE|, for at finde |AB|, idet k er udregnet, og |DE| blev givet fra starten 

2)Der gælder tan(vinkel Q)= |PR|/|PQ| som medfører tan(vinkel Q)*|PQ|=|RP|.
Tangens til en vinkel kan du finde på lommeregneren (husk at din lommeregner skal stå på grader/degree), og vinkel |PQ| er opgivet. Så skal du bare gange de to tal.
 

3) Du har kun vedsendt trekant, og ikke skrevet hvad du skal beregne.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.