Matematik

Ligning

15. maj 2010 af Maskinen (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses grafen for funktionen f, der er bestemt ved:

      f(x)=-x^2+4x

For 0<x<4 danner punkterne O(0,0), P(x,f(x)) og Q(x,0) en retvinklet trekant OPQ.

Er der nogen som kan hjælpe med at bestemme arealet af trekant OPQ som funktion af x.

Opgave 13b.

www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090813_opgave_matB_stx_uden_kode.ashx


Svar #1
15. maj 2010 af Maskinen (Slettet)

 Kan følgende passe: 

Når arealet af trekant OPQ skal bestemmes som funktion af x:

T=1/2(x·-x2+4x) ⇔1/2 (4x-x3 )
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Trekant OPQ er en retvinklet trekant med kateter x og f(x).  Dens areal er derfor

T = (1/2)·x·(-x2 + 4x) = 2x2 - (1/2)x3

I #1 undlod du at gange hvert led i parentesen med x.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.