Matematik

funktioner!

16. maj 2010 af liiia (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Funktionerne f og g har regneforskrifterne
f(x) = 2x+5 og g(x)= -3x +1
Løs ligningerne

6) (g)/(f)(x)=f(-2)

- det er den sidste jeg mangler, og kan virkelig ikke finde ud af den!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

(1-3x)/(2x+5) = f(-2) = 1, gang igennem med 2x+5 og forudsæt dette forskelligt fra 0, så går det nok.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2010 af peter lind

Gang ligningen med f(x). Du skal være opmærksom på at ligningen ikke er defineret for f(x)=0


Svar #3
16. maj 2010 af liiia (Slettet)

 der står i facitlisten at det skal blive (-4)/(5) .. det kan jeg ikke rigtig få det til at blive ..


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2010 af peter lind

Hvad har du gjort?


Svar #5
16. maj 2010 af liiia (Slettet)

jeg har ganget med f(x) som du jo sagde. jeg har forsøgt at reducere ... men intet bliver  (-4)/(5)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2010 af peter lind

Kom med detaljer. Du må jo så have lavet en fejl et eller andet sted.


Skriv et svar til: funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.