Matematik

rettelse til en mat. opg

16. maj 2010 af Katja0110 (Slettet)

I det følgende betragtes en model for en bestemt type af bevoksninger af ensartede planter. I modellen betegner w ( målt i g) vægten af tørstoffet i den del af en plante, der er over jorden, d betegner antallet af planter pr. m^2 i den bevoksning, som planten tilhører, og h (målt i cm) betegner højden af planten. I modellen gælder

w = 9670d-1,49                        og  h = 970d-0,443

a) bestem w, når d = 4

w = 9670 * 4-1,49  = 1225,624

b) benyt modellen til at bestemme vægten af tørstoffet i en plante, der er 100 cm høj.

100 cm = 970d-0,443

100/ 970 = d-0,443

d= -0,443√100/970  =   9670 * (-0,443√(100 / 970)-1,49  = 4,64 g

er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: rettelse til en mat. opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.